Thomas Sanglor

Idézetek Tőlem

A szövegnél minden jog fenntartva!  

 

 Előadásaimból, könyveimből gondolatok

 

 

A megtört hit a törésvonaláig vezet, a Töretlen Hit pedig a Forrásig.

*

Nem az Igazság rejtőzik előled, a róla alkotott fogalmaiddal te kezdted meg a bújócskát.

*

A végtelenben eltévedni csak 'véget látó szemekkel' lehet.

*

Tudd: Az álmon belül elért tudatosság egy lépcsőfok, ami egy következő Tudatossághoz vezet.

*

Az ember elfelejtheti azt, hogy miért álmodik, de az álmok nem feledkeznek meg arról, hogy miért kell Ébresszenek minket.

*

Az álomvilág nem a Valóság előli menekülés színtere. Az álomsík is egy Valóság típus, ami arról tájékoztat, hogy hol tartasz a Felismerések terén.

*

Az álmok megosztott természetén túl a Tiszta, Osztatlan Természetre Ébredünk.


Álmodástani szabály: egy Álmodónak el kell érnie azt, hogy ne álmodjon Szándékának ellenerejéről. Ekkor haladta meg a kettős természetet.

*

Felébredni egy szunnyadó állapotból lehet, de ehhez eszmélni kell arra, hogy hol, mikor és milyen téren szunnyadunk.

*

Az álmok a Lélek tankönyvéből fellapozott fejezetek, amelyek azt a célt szolgálják, hogy Emlékezzünk a Lelki Ismeretekre.

*

Az egészség egy biztosított Áramlás.

*

A Lélek orvossága az Emlékezés. A Forrására való Emlékezés.

*

A Szerelem Isten Üzenete az összetartozásról. A Szerelem feladata, hogy megtörje a félelem erejét, és az Egységre Emlékeztessen. A Szerelem Tiszta és Szabad Természete Önvaló Jegyeket hordoz, így mindig több a félelemnél, a kételyek rugalmatlan világánál... A Szerelem Emlékezés az Egyre, így a Szerelem nem birtokol, hanem Felébreszt. Ha mégis birtoklásba fordul át, akkor tudd: az nem volt sosem Szerelem.

*

 Mester, miért kell álmodnunk?

Először azért, hogy megértsd a teremtett világodat,

másodszor pedig azért, hogy amit megértettél arról tudd:

az is egy Álomnak része volt...

*

Sokszor úgy teszünk fel egy kérdést, hogy a választ egy előkészített 'öntőformába' várjuk. Egy válasz lehet zárt és nyitott is. De megszoktuk, hogy a válasz a kérdés szintjéhez igazodik. Pl. kérdezem magamtól: mit jelent az álmom? A választ oda építem be, ahol érettség, Ébredés szempontjából tartok. Ha materialista felfogású vagyok, akkor a szemléletem, a nézőpontom már lehet egy öntőforma, ami meghatározza, hogy mi fér bele az igazságlátásomba és mi nem. Hiába kaptam többet is, mivel a válasz többlete nem fért bele az öntőformába, így 'mellé csorgott'.