Thomas Sanglor

Bemutatkozás

A szövegnél minden jog fenntartva!  

 

 

Légy üdvözölve ezen a honlapon kedves böngésző! Tisztelettel köszöntelek az Álmodástan oldalán! Mielőtt belemerülnél a témák olvasásába, engedd meg, hogy bemutatkozzam. A nevem Molnár Tamás, a témához kapcsolódó végzettségem 2003 óta parapszichológus (lásd bővebben a Végzettségem című fejezetben). 1977. 01. 17-én születtem Debrecenben. A Thomas Sanglor írói álnevet 2009 óta használom. A Tudatos Álmodással komolyabban több mint 20 éve foglalkozom.

A honlap azért jött létre, hogy átadjam a tapasztalataim egy részét, hogy a rendszerbe foglalt témákkal keltsek érdeklődést a keresőkben, és egységbe fogottan mutassam be azt, én hogyan értelmezem az Álomutat és a benne megvalósítható Tudatosságot, Ébredést. Nekem 'könnyű' dolgom volt hiszen korán, már gyerekként kapcsolatba kerültem édesapám (Molnár Gábor parapszichológus) által az élet nem hétköznapi értékeivel, a misztériumokkal. (Édesapám nem található meg az interneten, így nincs Youtube csatornája sem). Már általános iskolában vonzódtam a valláshoz, így a református hitnek is részese lettem. Mint, ahogy sokakat érdekel Jézus élete és tanítása, így én sem voltam/vagyok ez alól kivétel. Édesapám és a református hit elérte azt, hogy komoly elmélyüléssel vizsgáljam az életet. Így nem csak az álmok érdekeltek, hanem minden olyan dolog, ami misztikus és hétköznapin túli. A sokféle érdeklődés és elmélyülés mind a mai napig tart, de választanom kellett egy Fő Ösvényt, amihez minden egyebet társítok, ez pedig az Álmodástan lett. Ezen belül is az a Szellemi Út, ami az Álomcsatorna használatával éri el a Tudatos Álmodást és az Ébredésnek azt a kiemelkedő fokát, ami jóval túlmutat a közismert álmokon. A témában táborokat, előadásokat, tanfolyamokat előszeretettel tartok, hogy az elérhető Tudatos élménynek, a saját világban való utazásnak és Ébredésnek mindenki részese legyen. Az érdeklődőket igyekszem egy különleges világba kalauzolni, oda, ahol nem mást, hanem magukat ismerik meg. Ahogy édesapám Molnár Gábor mondaná: "nem újat mondok vagy tanítok neked! Emlékeztetlek."

Magyarként szeretném kifejezni tiszteletemet a magyar nemzet és kultúra előtt, s úgy gondolom épp ideje annak, hogy megemlítsük a regéinkben szereplő Álmodással kapcsolatos kincseket is. Ebből kifolyólag a Turulmadár fő helyre került az Álmodástan logóján. Szeretem és örülök annak, hogy Magyarnak születtem, s hogy ezen a sokrétű, igazságot kifejező nyelven fogalmazhatom meg az üzeneteimet az érdeklődők számára.

Az Álmodástan egy különös álomhoz kapcsolódik. Kamaszkorom egyik éjjelének alvása meghatározó álmot és tapasztalatot hozott magával. Spontán tudatosulásom volt az álmon belül. Teljes, totális és hosszúnak mondható. Ez olyan mély nyomot hagyott bennem, hogy a téma és a vele kapcsolatos tapasztalás „megszállottja” lettem. Édesapám tanításai és a vallás együttes hatása váltotta ki az 1992-ben bekövetkező tudatos álmom fő küldetését. Mivel teljes volt a tudatosság, azt kértem, hogy találkozzam Istennel. (Az álmot elolvashatod, ha a tekercs ikonra kattintasz. További tudatos álmaim leírására pedig a Tudatos Álom menüsorban, szintén a tekercs ikonra kattintva bukkanhatsz.)

Az Istennel kapcsolatos álmomat követően több olyan álom érkezett hozzám, amelyekben visszatérő szereplőkkel és helyszínnel találkoztam. Ezek nem voltak tudatosak, de mindenképpen meghatározóak. Majd nagyjából a 4. alkalomnál egy rövid időre tudatos lettem és rákérdeztem a velem szembejövő alakokra, hogy: kik vagytok? Azt felelték ők Risik. Akkor még nem volt internet, nem tudtam hol olvashatnék ezen szó után, mert fogalmam sem volt milyen nyelvű kifejezés ez. Úgy hagytam a dolgot és nem foglalkoztam vele, csak megjegyeztem. Évek múltával tudtam meg, hogy mit jelent ez a szó. Meglepődtem. A szanszkrit szó azt jelenti: „az igazság látója; olyan bölcs ember, aki magasabb tudatállapotban képes ihletett állapotba kerülni és felidézni a védák eredeti igazságait. (Forrás: szanszkrit szavak és kifejezések). Mindezek után az született meg bennem, hogy nekem foglalkoznom kell az álmokkal és az Álomcsatorna közléseivel, s lehetőség szerint tudatosan. Olyan jó érzéssel töltött el az álombéli találkozó, hogy elneveztem őket Őrzőknek. Számomra érthetőbb, kifejezőbb volt akkor ez a magyar szó. Az Istent kereső tudatos álmom, és az Őrzőkkel való találkozás megalapozta számomra az Álmodástan Útját.

Folyamatos önfejlesztésre törekszem, hogy újabb és újabb nézőpontokból mutassak rá, értessem meg az Álmodástan Útját, ami akárhogyis nézzük, minden embert érint. Én úgy látom, ha képvisel egy területet az ember, akkor azt az élete végéig vagy még tovább fogja tanulni, magában csiszolni. Így mindig lehet hozzátenni valamit, s ez benne a Jó. Ettől él az egész. Nem kívánom túlmisztifikálni a velem történteket, nem kérem, hogy bárki is elhiggye a leírottakat. A honlap nem azért jött létre, hogy „nagyot mondva” elkápráztasson bárkit vagy jobbnak, érdekesebbnek csengjen másokénál. Nem versengés a célom, hanem tájékoztatás a saját utamról, az Álmodástan rendszeréről, lehetőségéről. A honlap célja, olyan nézőpontok és életértékek hangsúlyozása, amire véleményem szerint nagy szükségünk van.

A honlapon, néhány helyen használok a hagyományos pszichológiában, az ismert tibeti buddhizmusban, és a tolték misztikában ismert kifejezéseket. Mivel az általam is használt, kölcsönvett szavak már erősen benne vannak a köztudatban, használatukkal az üzenetem közérthetőségére törekedtem és a közöttük lévő kapcsolódási pontok hangsúlyozására. Kívánom, hogy érezd magad nagyon jól az oldalon!